Откриха класифицирани документи и в дома на бившия вицепрезидент на САЩ

...
Откриха класифицирани документи и в дома на бившия вицепрезидент на САЩ
Коментари Харесай

Откриха класифицирани документи и в дома на бившия вицепрезидент на САЩ Майк Пенс

Откриха класифицирани документи и в дома на бившия вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс, оповестява Би Би Си. 

Те са намерени предходната седмица в жилището на Пенс в Индиана от юрист и към този момент са предадени на ФБР.

Според английската медия представляващи някогашния американски вицепрезидент са изпратили писмо до Националния списък, където по принцип се съхраняват такива документи, с цел да ги предупредят за класифицираните бумаги.

Адвокатите на Пенс настояват в друго писмо, че ФБР са влезнали в дома му и са заобиколили общоприетите процедури, като непосредствено са поискали документите.

Съгласно закона архивите на Белия дом трябва да отидат в Националния списък, защото регламентите изискват такива файлове да се съхраняват несъмнено.

" Малък брой документи, маркирани като класифицирани, са били по нехайство опаковани и превозени до дома на господин Пенс в края на мандата на Доналд Тръмп ", пише адвокат на Пенс в писмо, разпратено до американски медии.

Юристът показва още, че Пенс е потърсил правна помощ, откакто е схванал за документите, открити в резиденцията на сегашния президент Джо Байдън.

Специални прокурори вече разследват работата със секретни документи от президента Джо Байдън и президента Доналд Тръмп.

Тръмп дори е изправен пред наказателно следствие за предполагаема злоупотреба с файлове.

Миналия август стотици секретни записи бяха открити в резиденцията на Тръмп във Флорида и неговите адвокати отказваха да предадат документите, до момента в който ФБР не нахлу в къщата.

Тръмп от своя страна отрече каквото и да е нарушаване, потвърждавайки, че президентът Байдън е бил третиран по-благосклонно от ФБР.

В резиденциите на Байдън пък неколкократно бяха откривани такива секретни бумаги, като някои от датирали от времето, когато от 1973 до 2009 година Байдън е бил в сенатор, представляващ щата Делауеър, а други са от 2009-2017 година, когато е бил вицепрезидент на Барак Обама.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР